Jongenskleren

sloefjes

Via pinterest vond ik deze leuke slofjes die je van restje stof boordstof en als anti slip onderlaag gebruikte ik lederen kniepatch.

De link naar de pinterest pagina vind je hier.

babybroekje

een heel simpel broekje te maken met gratis patroon op volgende link. wel raad ik aan de pijpjes iets langer te nemen. anders zijn ze snel te kort. ook een elastiek in de tailleband zorgt voor goede pasvorm. Laat dus je tailleband half open achteraan zodat je met veiligheidsspeld nog elastiek kan doorschuiven.

muts/capes

Voor de kinjes van mijn zus maakt ik twee capes, een draakje en een eenhoorn.

de schouderoverslag is wat smal dus bij kleine kindjes kan je deze overslag beter wat verlengen

het patroon en werkbeschrijving vind je hier

sweater

een t-shirt met het Billie patroon van Zonen 09. is heel handig patroon met veel mogelijke variaties. dit is nu met enveloppe hals maar andere t shirt met raglan is ook heel mooi. Is dus zeker zijn prijs waard. bij aankoop krijg je patroon op A0 dat je kan laten afdrukken of kan je maat per maat laten afdrukken en moet je dan papieren aan elkaar kleven.

bumbapakje

voor Carnaval kocht ik bovenstaand patroon en gele fleece, stevige plakvlies en ook gele drukknopjes aan de achterkant werden voorzien.

het patroon kan je kopen op deze link, en na betaling krijg je het onmiddelijk in je mailbox.

sweater

Deze sweater is van een Burda patroon 9349, tailleerd zeer groot. Mijn zoon is niet groot maar zelf een maat kleiner dan zijn huidige maat is vaak te ruim.

van dit zelfde patroon maakte ik nog een trui maar met voering, deze uitleg vond ik in I love sweater boek.

Maatlabels in kleding

om de maat duidelijk in de kleding te zetten heb ik via nominette kledinslabels met logo besteld.

door een ruimte open te laten kan ik op mijn naaimachine met beperkte borduurfunctie de gewenste maat er in zetten. wel dien ik klein stukje kleperband tussen te steken anders loopt naaimachine vast.

Trainingsbroekje

Deze broek is  ook van een Burda patroon 9349, maar tailleerd ook zeer groot. maak zelf een maat kleiner dan de huidige maat is dan is deze nog te ruim.

wel vind ik type tailleband ideaal. heeft 3 tunnels 2 voor een elastiek en 1 voor een koordje dus kan deze perfect aansluiten rond zijn middel.

Volwassenkleding