Elien Allaert op een sitwake
Volledig scherm
Elien Allaert op een sitwake © kos

Ex-paralympiër Elien Allaert (32) start crowdfunding voor dure sitwake

WevelgemDe 32-jarige Elien Allaert heeft een crowdfunding opgestart om een eigen sitwake te kunnen kopen. Elien is geboren met de erfelijke spieraandoening Strupell Lorrain. Enkele jaren geleden deed ze nog aan paralympisch skiën maar sinds een zware val is dat niet meer mogelijk. “Ik vond de kick terug bij het sitwaken, maar het materiaal is erg duur”, vertelt Elien Allaert.

  1. Kunstenaar Kris Vandenberghe (59) stelt tentoon in de bib: “Inspiratie pik ik vaak op onderweg, als ik aan het reizen ben”
    Wevelgem

    Kunstenaar Kris Vandenberg­he (59) stelt tentoon in de bib: “Inspiratie pik ik vaak op onderweg, als ik aan het reizen ben”

    De uit Tielt afkomstige, maar al jaren in Wevelgem wonende Kris Vandenberghe hoopt na corona nog eens terug te kunnen reizen naar India. De kunstenaar verbleef er tot voor kort 6 maanden per jaar en heeft er een atelier. Het is ook daar dat hij wat kleur in zijn werk liet opduiken, terwijl het daarvoor tamelijk donker was. Ondertussen is er een boek en een tentoonstelling in de bib van Wevelgem. “Werken in opdracht? Neen, dat lukt me niet goed.”