ja ik ben mama van 2 prachtige zonen. EN ik ben volledig rolstoel afhankelijk

Ja ik ben mama van 2 prachtige zonen. EN ja ik ben volledig rolstoel afhankelijk.
 
Waarom kan dit niet als normaal worden beschouwd? Zo vaak krijg ik hierop reactie. Of wel wordt ik constant bejubelt van “Chapeau dat jij dat kan, dat jij voor je kindjes zorgt.” Of krijg ik vragen zoals, “doe jij dat helemaal alleen?”, “zal het lukken om u kinderen om te kleden?” Moet ik helpen?
 
Anderszijds kom ik vandaag tegenovergestelde tegen. Zit je met je 2,5jarige zoon op mindervalide toilet en boenken de mensen op de deur dat het schande is dat ik dat toilet gebruik met mijn kind, en is er ongeloof als ik door de deur zeg dat ik ook mindervalide ben. Het kan blijkbaar niet dat iemand met een beperking alleen ergens naar toe gaat met haar zoon.
 
Het is in de maatschappij dus totaal nog niet ingeburgerd dat mensen met een beperking, een normaal en vooral onbeperkt leven kunnen leiden.
 
Het is als persoon met een beperking echt niet leuk om er constant op gewezen te worden dat wat jij doet speciaal is, terwijl het voor ieder ander zonder beperking als normaal wordt beschouwd.
 
Heb jij deze morgen je jas zelf kunnen dichtritsen, wel chapeau heb je goed gedaan. Een kind wordt graag voor alles de hemel in geprezen, ik ben echter geen kind meer.
 
Mijn oproep voor iedereen, zie je iemand met een beperking. Zeg gewoon vriendelijke goeie dag. En vraag niet MOET ik helpen, want dan moet die persoon iemand negatief gaan beantwoorden (terwijl de vraag goed bedoelt is).
 
Zeg goede dag en zie je dat misschien iets moeilijker gaat, vraag dan “hoe gaat het?” “Gaat het?”. Moest iets echt niet lukken zal die persoon dat dan echt wel zeggen. “Kan je even helpen?”
 
Op deze manier heeft niemand het gevoel dat men iemand aan zijn lot overlaat en heeft de persoon met beperking ook niet gevoel dat men dagelijks superhelden toeren uithaalt, of dat hij/zij zoiets speciaals doet.
 
Bedankt, en denk aan mij als je volgende keer een persoon met beperking ziet die een onbeperkt leven leidt.
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more