Kracht en inspanningstesten in ABC topsport in Leuven

Elien werd ’s morgens om 10 uur verwacht in UZ Pellenberg daar werden met de bionex testen uitgevoerd voor de kracht in haar schouders, buik en rug te meten. Hierbij vergelijken ze de linker en de rechter schouder en de buik en rugspieren. Als hierbij maar een minimaal verschil is, zijn de kansen op blessures minder groot.

Daarna liet ze een bloedonderzoek uitvoeren.

In de namiddag werd een huidplooimeting uitgevoerd om het vetpercentage te meten. Hierna werd Elien volledig onderzocht door een medisch verantwoordelijke, haar longinhoud werd gemeten en er werd een EKG genomen. Deze testen waren nodig voor de toestemming te krijgen om te starten aan de inspanningstest.

Deze inspanningstest was op een soort van handbike, tijdens deze test werd het lactaat gemeten, de hartslag in de gaten gehouden. Als ze bij Elien de eerste tekenen van de inspanning zagen werd haar een masker op gezet om de zuurstof te meten.

Reactie Elien: ” Ik wist op voorhand niet wat ik moest verwachten van de testen, Ik heb de inspanningstest toch iets onderschat. Ik hoop dat ik met deze testen een beter zich krijg waar ik moet op letten tijdens te trainingen. Maar ben er zeker van dat door deze testen te doen, ik op elk vlak, een betere vooruitgang kan gaan boeken.”

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more