Mobiliteit

Verzorging

Andere zaken

Mobiliteit

Het gebruik van een buggy hebben wij echt beperkt. Het in onhandig om buggy te duwen en met rolwagen te rijden. dit gaat voor korte afstanden maar voor langere afstanden heb ik Ewout altijd gedragen in de draagzak.

In het begin gebruikte ik de tri cotti van babylonia. deze is handiger dan een traditionele draagdoek omdat deze niet geknoopt dient te worden en je dus geen lange stukken stof hebt.

nu is hij al wat groter en gebruik ik de baby bjorn miracle. Deze biedt goeie steun aan mijn rug en is makkelijk instelbaar. hij is niet ergonomisch voor de heupjes maar aangezien Ewout meer op mijn schoot zit was dit niet belangrijkste.

Nu Ewout heel goed zelfstandig kan zitten, neem ik vaak een sling van de tri cotti en doe ik deze rond mijn en zijn buik zo kan hij niet van mijn schoot vallen.

Als ik bij minder weer buiten ga, draag ik een fun2bemum jas. hierbij zit ewout samen met mij in de jas.

Eenmaal Ewout begon te kruipen, ontdekten we een ander probleem in ons huis. Onze deuren waren breder dan een standaard deur dus paste daar geen traditionele traphekjes tussen. Nog een probleem met de traditionele traphekjes was dat er smalle opening is of een frame waar je over moet stappen.

Wij hebben bij een leverancier van hondenmateriaal Savic dogbarriers gevonden die breed genoeg konden ingesteld worden en geen frame op de grond hadden.

Er bestaan alternatieven om kindje mee te nemen met de rolwagen zoals kinderstoeltje voor rolwagen of maxi cosi. Ook een bakfiets die bediend wordt vanuit de rolwagen zijn mogelijkheden. De leverancier hiervan is Nederlands en heet Roam

Deze zijn echter duur en worden niet voorzien in de terugbetaling van de Vlaamse overheid

Verzorging

In de badkamer hebben we een werkblad-plank net boven kniehoogte gemonteerd. daar badje op geplaatst en zitkussen kan er nog naast.

Om het badje te vullen is onze slang van de douchekop net lang genoeg zodat ik zo kan vullen. Het ledigen deed wouter omdat ons badje geen afvoerslang heeft, maar deze zijn wel beschikbaar in de handel.

We hebben ook klein legplankje boven verzorgkussen gemonteerd zodat ik daar al mijn producten, luiers en schone kledij kwijt op kon.

Nu hij eenmaal groter is en zelfstandig kan zitten, mag hij in groot bad. daar heb ik voetbankje naast bad gemonteerd en kan ik hem zo in bad stoppen.

Het verversen van de pamper doe ik gewoon op de tafel. en heb een klein rekje gekocht waar ik alles in kan wegsteken. Een andere optie is een wandcommode maar wij zagen dat niet zitten, om daarvoor permanent gaten te boren.

Nu zag ik overlaatst in de Ikea een verzorgkast die mij wel handig leek, Ewout is nu al te groot om dit nog aan te schaffen. maar moest er nog een kindje komen dan wordt dit hoogstwaarschijnlijk aangeschaft.

Andere zaken

Wij hebben bij de keuze van de kamer vooral aandacht besteed aan praktische kast die ik optimaal kan gebruiken. zo hebben we onderaan geen legplank maar lades zo kan ik alle ruimte gebruiken.

Voor het bedje hebben we gekozen voor bedje die heel laag bij de grond staat. zo komen de spijlen niet zo hoog. Als Ewout nog klein was en bedje op de hoogste stand stond kan ik makkelijk aan hem. Nu hij groter gaat hij zitten of zelf rechtstaan zodat ik hem beter kan pakken. Ons kamertje is van het merk PAIDI

Voor de autostoel hebben we lang nagedacht. Een maxi cosi was voor ons niet praktisch. Ik kan deze met Ewout er in niet tillen en verhandelen.

Daarom hebben we gekozen voor de axissfix plus van Maxi Cosi. Deze stoel is draaibaar naar de deuropening en kan gebruikt worden vanaf geboorte tot 3-4 jaar

Alternatieven zijn Recaro Zero 1 (Elite) of de Britax Römer Dualfix.

Ons parkje is een parkwieg. zo kon deze in begin heel hoog. Als Ewout dan kon zitten hebben we ze terug gezakt. En nu hij kan staan staat parkje helemaal beneden. Ik neem er hem dan uit als hij zich recht trekt.

Als wiegje hebben wij designwieg goedkoop op de kop kunnen tikken. enige aanpassing die we daar aan gedaan hebben was langere veren gezocht waar de wieg aan opging zodat wiegje dichter bij de grond kwam.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more