Watersportkennismaking met Cera en recreas op Lakeside Paradise

Watersport voor mensen met een beperking.

Zin in dagje watersport

Kennismaking door Recreas

Ik heb paar jaar geleden al verschillende malen meegedaan aan de Europese surfweek in Hazewinkel van Recreas. Toen ik nog een goede zitbalans had was dat windsurfen echt mijn ding. Ik zat op mijn knieën op een auto-binnenband. En zo kon ik rond mijn mast manoeuvreren, echter toen ik problemen kreeg met mijn linkerbeen was dit voor mij niet meer mogelijk.

Cera watersportdag

Toen las ik las dat Cera een watersportdag organiseerde voor mensen met een beperking, ik dacht dit moet ik zeker eens proberen. Ik ben een echte waterrat(in bijna elke vorm, sneeuw, ijs en water). We schreven ons in voor een voormiddag waterskiën en een namiddag met alle andere wateractiviteiten.

moeilijker dan gedacht

Veel mensen zeiden tegen mij, “jij als zitskiër, jij kan zeker waterskiën das praktisch het zelfde”. Tegendeel is bewezen, van het waterskiën kon ik geen snars. Je zit op een totaal andere manier, waardoor ik geen stabiele houding kon vinden.

Moeilijke zitpositie

Kneeboarden dan maar

Gelukkig kan ik nog beetje op knieën zitten en ging het kneeboarden mij redelijk goed af, ik kon een heel rondje rond het mee gaan, een zalig gevoel. Jammergenoeg was de tijd beperkt om het kneeboarden verder uit te testen, anders hadden ze mij uit dat water moeten sleuren.

Heel lastig dat waterskiën

ook andere zaken proberen

In de namiddag hebben we nog wel wat andere watersporten gedaan, maar die waren voor mij iets te rustig, ik hou iets meer van actie.

De bellyjak is een aangename manier om je op water voort te bewegen en zo kon ik met mijn woefke(Loki) wat tijd aan water doorbrengen.

Bellyjakken
Loki, mijn waterrat

Het suppen was ook niet voor mij weggelegd aangezien ik vrij snel last kreeg van mijn schouder.

Het was al bij al een aangename dag en zeker voor herhaling vatbaar

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more