Wedstrijden in Pitztal

We zijn vrijdagmorgen 31/11/2012 vroeg vertrokken richting de bergen richting Pitztal gletcher. Eric, mijn trainer, kom nog niet mee en kwam maandag achter. Tot dan hebben we een Oostenrijkse trainer Stefan schoner gevraagd mij te begeleiden en te trainen.  Eenmaal daar werd het voor mij snel duidelijk dat ik enkele hoogte stages heb gemist, de hoogte van 3000m valt echt mijn fysieke conditie aan. De training op zich ging zeer vlot, we probeerden van mij een dynamischere skiër te maken. Mijn skitechniek op zich zat zeer goed moest alleen ‘actiever gaan skiën’ op deze manier geef ik meer energie door aan de veer van mijn zitski en kan ik meer snelheid gaan genereren.

Maandag de laatste trainingsdag gehad. We probeerden de nieuwe technieken die ik geleerd had toe te passen tussen de palen. Dit was alvast veel moeilijker, we kunnen alleen dinsdag ons uiterste best doen om goed van start gaan en de 2 runs aan komen. Dinsdag was een reuzenslalom gepland net zoals woensdag en dan donderdag planden ze een slalom. Deze wedstrijden zijn Europa cup wedstrijden zaterdag zouden we nog ipcas reuzenslalom en zondag een super g en combine skiën.

Dinsdag zijn we vroeg opgestaan, verkenning was voorzien om 8.30 dus moesten vroeg vertrekken om de pitztal express naar boven te nemen. Het had heel de nacht gesneeuwd en bij het vertrek lagen de wegen goed wit, dit beloofde niet veel goeds voor boven op de gletsjer. Eenmaal in de trein geduwd werd boven ons vermoeden bevestigd, het sneeuwde daar nog steeds en er was veel wind. Eric en ik besloten vanaf het moment dat de lift draaide toch maar eens een kijkje te nemen. De piste lag vol diepsneeuw, normaal heel leuk skiën maar niet met reuzenslalom onder mijn bakske. Na eerst een uitgestelde start kregen we te horen dat het te gevaarlijk was om te skiën door hopen losse sneeuw en heel slecht zicht dus geen wedstrijd kon doorgaan.

Woensdag stonden er twee reuzenslalom wedstrijden op het programma dus 4 maches om te skiën, om ons aan dat strikte programma te kunnen houden moesten we al om 8 uur starten dus 5.30 opstaan om allemaal op tijd boven te geraken. We deden een vlotte verkenning en bij inskiën zat ik goed los in mijn bakske. Een kwartier later dan verwacht konden we van start, de eerste run was voor mij zeer onzeker. Ik had daarom dan ook niet zo een goede tijd de tweede zou en moest beter zijn. Een uur later dan gepland konden we pas van start gaan met de tweede run van de eerste wedstrijd. Ik heb echt alles gegeven tot het uiterste gegaan en extra op mijn techniek gelet. Ik ben kunnen eindigen op 37 seconden van de eerste dit heeft mij 261 punten opgeleverd. De tweede wedstrijd kon door de vertragingen niet van start gaan.

Donderdag stond er slalom op het programma, de weergoden waren mij niet goed gezind, veel wind en sneeuwval. De eerste run werd gezet door Rusland, deze hebben hun reputatie waargemaakt, was een heel technische run met veel ritmewissels en scherpe en korte hoeken. Ik kwam beneden met een tijd van 1.06 waarvan de eerste 51 seconden geskied. De tweede run moest beter, die werd gezet door Zwitserland, deze stond minder technisch en was veel haalbaarder om goed te skiën. Ik ging van start en kreeg direct een schok door mijn rug waardoor ik veel te ver uitkwam bij de volgende paal, heb mij gelukkig kunnen herpakken. Later kreeg ik nog een windvlaag en geen zichtbaarheid. Ik kwam beetje verwonderd toch nog beneden met totale tijd van 2.06 de snelste had een tijd van 1.36. In had 30 seconden achterstand met 195 IPCAS punten en daarbij een penalty van 33 punten. Niet zo goed voor mijn punten dus. Hopelijk kan ik in Lenk binnen 2 weken iets beter presteren.

Vrijdag was het een rustdag, we hebben toch even met super g ski getraind. De training op zich ging goed alleen kon ik het niet zeer lang uithouden doordat de pijn in mijn rug elke dag erger werd. De Noorse fysiotherapeute heeft daar even naar gekeken en rade mij ten zeerste af om op zaterdag te gaan starten. het geluk zat me even mee en werd het programma omgegooid en moesten we zaterdag 2 keer super g skiën. Ik heb een dagje rust ingepland om dan zondag toch de reuzenslalom te kunnen starten.

Zondagmorgen had ik veel minder last van de pijn in mijn ribben en rug. Ik ging jammergenoeg niet zo goed van start, ik kwam de eerste run beneden met een tijdsachterstand van 10 seconden op de eerste. De tweede run kon ik beter starten en had ik ook een beter gevoel. Ik had een totale achterstand van 19 seconden op de eerste, daarbij haalde ik 285 punten, niet zo goed maar de penalty was vrij hoog.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more