Wedstrijden Kuthai

doorrit naar Kuthai

Maandag 14 December zijn we van Pitztal doorgereden naar Kuthai voor de volgende reeks wedstrijden normaal stond er een super g, een combine, een
slalom en Reuzenslalom op het programma.

Amper sneeuw

Toen we echter in kuthai aankwamen was de teleurstelling groot, amper sneeuw, de wedstrijd piste was zelfs nog gesloten. Slecht 1piste open voor toeristen en de teams mochten enkel trainen op de piste van de plaatselijke skischool. Om even een vergelijking te stellen. De piste was even lang als die van ice mountain alleen iets steiler. Maarja kop op en trainen maar hè. Voor mij ging die training op dinsdag zeer slecht. Door mijn val in pitztal had ik zeer pijnlijke ribben waardoor snel bewegen en slalom
trainen heel lastig was.

Toch trainen op wedstrijdpiste

Op woensdag, mochten we uiteindelijk toch trainen op de wedstrijdpiste, die is steiler en veel langer. Die training ging voor mij stukken beter. We waren klaar voor de wedstrijden al was er nog wat onduidelijkheid over de disciplines die geskied zullen worden. We zullen 2 europacups slalom mogen skiën en 2 IPCAS races reuzenslalom.

Europacup slalom

Donderdag en vrijdag hadden we Europacup slalom. Donderdag ging het van de eerste run al mis en zat ik zeer ver achter de eerste. Bij de tweede run ging het helemaal mis, ik viel en kon niet onmiddellijk recht waardoor ik niet meer verder mocht. Vrijdag ging het stukken beter. Met veel sneeuw en rukwinden geraakte ik toch beneden met een 4de tijd. Ik wou de tweede run vooral aankomen deze keer. Ik kwam beneden aan met een heel tevreden gevoel. Het was alleen afwachten wat de andere dames deden, de Oostenrijkse die derde stond in de eerste run maakte een fout en viel af, ook de Duitse die eerste stond maakte diezelfde fout en viel ook af.

Onverwacht podium

Onverwacht maar toch deugddoend werd ik 2de op mijn 2de Europees kampioenschap sinds mijn auto-ongeluk. Hierbij haal ik 180 IPCAS punten.

Reuzenslalom

Zaterdag en zondag hadden we reuzenslalom. Na de sneeuwstorm van vrijdagnacht waren we er van overtuigd dat door te veel losse sneeuw de reuzenslalom ging afgelast worden. Eenmaal aangekomen op de piste werd de verkenning en de wedstrijd al 1 uur uitgesteld. Om niet te kou te krijgen gingen we toch even skiën. Het skiën was echt een opgave de stabilo’s bleven kleven en hierdoor waren wij zeer onstabiel. Na een uurtje wachten en ploeteren ging de verkenning dan toch van start.

Gevaarlijke wedstrijd

Op de piste lagen heel veel losse hopen sneeuw en bleek het een zeer gevaarlijke wedstrijd te worden. Uiteindelijk na lang beraad ging de wedstrijd toch van start. De Duitse meisjes mochten niet van start, hun coach vond het te gevaarlijk. Ik werd 2de op 7 seconden van de Oostenrijkse. De 2de run was heel zwaar en had veel bulten ik werd gelukkig tweede met een totaal van 20 seconden achterstand op de Oostenrijkse. Ik dacht goede punten te halen, maar door de sneeuwomstandigheden waren de staande vrouwen veel sneller en behaal ik toch 300 punten wat niet zo goed is, aangezien de puntenlimiet voor Europacup 240 is.

Betere weersomstandigheden en punten

De wedstrijd van zondag was stukken beter, er waren veel beter weersomstandigheden, iedereen mocht van start gaan, beide runs gingen vrij vlot ik werd uiteindelijk 4de met 266 punten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more