Kennismaking met Sitwaken

Ik heb voor eerst kennis gemaakt met Zit-waterskiën / Wakeboarden op 24/5/2015. Cera had een Kennismakingsdag georganiseerd in Lakeside Paradise, Knokke.

Nadien ben ik nog een keer gaan Kneeboarden in Knokke. maar omwille van de zwangerschap is dit dan beetje stil gevallen.

Sitwaken met de Swaik

Op 9/6/2018 gaf Tessier (leverancier zitski) een demo met hun Swaik waterski in de Outsider Vlaamse Ardennen. Dit kan ik niet zomaar laten passeren, dus ben ik nog eens gaan proberen. Wakeboarden met de Swaik ging super. Daarom heb ik besloten mij aan te sluiten bij AVLAR (de club van Outsider) en het wakeboarden wat beter onder de knie te krijgen.

Niet sitwaken door zwangerschap en blessure

seizoen 2019 kon ik omwille van zwangerschap terug niet verder gaan met wakeboarden en bij de herstart van 2020 brak in mijn borstbeen op de eerste training bij het uitproberen van een nieuwe trick.

Herstarten en aankoop eigen sitwake

Seizoen 2021 was echter zalig, ik was volledig verkocht en helemaal gebeten door het Sitwaken. Ik nam deel aan kampen en stages van de Willem Hooft Foundation en Magic Bastos.

Ik start een crowdfunding om mijn eigen materiaal aan te kopen zodat ik in deze sport kan groeien.

12 Juni was een stagedag van Willem Hooft in The Spin (België), een groep mensen met verschillende beperkingen maar 1 passie die elkaar over het water schreeuwen om die bocht te kunnen pakken, een trick te kunnen landen. We geven elkaar tips wat voor de ene wel werkt en de andere niet. Daar heb ik een beslissing genomen. Ik koop mijzelf nu een Sitwake, ik wil in de sport groeien, ik krijg hier hetzelfde gevoel als destijds in mijn zitski. Ik kan niet wachten tot mijn crowdfunding een succes is.

Ik bestel het weekend na deze stage onmiddelijk mijn eigen Swaik (sitwake van Tessier) en mijn zitje bij ambroise.

Begin Juli staat het kamp van Magic Bastos gepland, ik ben in de wolken want daar wordt mijn eigen sitwake afgeleverd en kan ik beginnen experimenteren. Het zitje van Ambroise is zalig. Zit als gegoten, waar ik vroeger net iets te los zat kan ik nu mijn sitwake heel precies gaan aansturen.

Wij kijken enorm uit naar seizoen 2022, waar we in België ons eerste sitwake kamp organiseren. Bij interesse schrijf je zeker in voor het eerste sitwakekamp in België.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more