Wedstrijden Pitztal

Start bergseizoen

Dinsdag 6 december zijn is het bergseizoen gestart. We vertrokken naar Pitztal. Na een bewogen rit, met een gesloten bergpas en een continue sneeuwval, zijn we na 12 uur rijden aangekomen in ons hotel. Na een korte maar goede nacht zien we dat het nog steeds sneeuwt, toch besluiten we boven een kijkje te gaan nemen. Boven merken we dat het zich heel beperkt is. We hebben enkele afdalingen in verse sneeuw gedaan maar na veel ploeteren, besloten we er toch mee te stoppen en wat in het bergrestaurant gewoon te worden aan de hoogte.

Eerste wedstrijd van seizoen

Op donderdag hadden we direct al de eerste wedstrijden. Eenmaal boven werd de wedstrijd een uur afgelast. Er was te veel wind en voor snelheidsnummers is dit te gevaarlijk. Uiteindelijk maakte we ons toch klaar om de twee super g wedstrijden te starten. De eerste wedstrijd was zeer onwennig, omdat wij nog maar één keer met de super g geskied hadden. Ik werd 6 de van de 9 ingeschreven zitski dames. Hierbij was ik 23 seconden trager dan de eerste en behaal ik 384.34 punten. De tweede super g wedstrijd ging al beter, ik werd 4de met 21 seconden van de eerste wat mij 360.75 punten oplevert.

Geen reuzenslalom door punten

Normaal had ik vrijdag en zaterdag reuzenslalom wedstrijden maar omdat ik 240.35 IPCAS punten heb in plaats van de vooropgestelde van 240 punten. We gebruikten deze dagen dan maar om wat te trainen voor de slalomwedstrijd van zondag. Die trainingen gingen heel vlot en we konden ook goed gewoon worden aan de hoogte van 3000m.

Europacup slalom

Die zondag had ik dan voor het eerst sinds lang mijn Europacup slalom. Vol spanning zit ik ’s morgens aan het ontbijt. We gaan vroeg naar boven om aan te schuiven voor een overvol treintje richting de gletsjer. De verkenning gaat vlot al lijkt het begin steil. Dus als ik begin goed doorkom moet ik op einde gewoon uitlopen want er was een heel vlakke finish.

Teleurstellende fout

Ik start mijn eerste run beetje onwennig, maak een klein foutje maar kan mij goed corrigeren. Bijna beneden gaat er iets mis waardoor ik in de losse sneeuw terecht kom en val. Omdat de finish vlak uitloopt geraak ik niet meer zelfstandig recht en eindigt hier mijn Europacup slalom. Teleurgesteld ga ik terug naar bergrestaurant en hoop ik op betere kansen in Kuthai.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more