La Clusaz en Le grand Bornand

We vertrokken zondagmorgen heel vroeg richting Frankrijk, na een vlotte rit waren we blij uit de auto te mogen stappen( in mijn gevallen rollen). We waren natuurlijk te vroeg en moesten zoals alle andere teams wachten tot we binnen konden in het hotel. We kregen een mini kamertje toegewezen maar vonden wel onze weg. Gelukkig was er een kamer vrijgemaakt met aangepast toilet en douche dat door iedereen van alle teams gebruikt kon worden. Zo kan ik af en toe Barbara en Eric ook hun privacy gunnen. De maandag gingen we de piste in La Clusaz verkennen en trainden we op reuzenslalom. Deze trainingen waren zwaar en door het warme weer was de sneeuw heel los en papperig. Tegen 15 uur besloten we er de brui aan te geven en gingen we terug richting hotel om daar alles klaar te maken voor de reuzenslalom van morgen.

Het Belgische team in Frankrijk

De volgende morgen gingen we licht ingepakt naar de wedstrijd want we hadden de dag ervoor net iets te warm, bij de eerste run was deze kledij goed genoeg maar bij de start van de tweede run begon het nogal hard te sneeuwen waardoor we verkleumd van de kou en teleurgesteld van de resultaten terug naar het hotel gingen. Ik haakte na een bobbel met mijn stabilo achter een poort en viel, en Jasper had door sneeuw zo een slecht zicht dat hij vlak op een poort skiede. We besloten om de volgende dag te bewijzen wat we waard waren, welk weer het ook werd.

Jasper en ik in La Clusaz

De volgende morgen, stonden we op en konden we vooral constateren dat het nog steeds sneeuwde. We gingen iets dikker ingeduffeld naar de piste in Le Grand Bornand. Het begin was daar zeer stijl maar liep daarna heel vlak uit. De eerste run ging alles goed, ik ging vrij vlot en zat 4 seconden achter de eerste en 47 honderdsten voor de tweede. In tweede run ging in jammer genoeg niet snel genoeg omdat ik niet te veel risico’s wou nemen na mijn misstap van de dag ervoor en werd uiteindelijk 3de.

3de plaats op de reuzenslalom

De volgende dag stond slalom op het programma, ik was op van de zenuwen en kon weinig eten. Aan de start van eerste run ging alles heel vlot ik ging heel goed en kwam beneden aan met gevoel dat ik het parcours fout had geskied. Eenmaal beneden had ik effectief de eerste tijd met 12 seconden voorsprong maar de zenuwen waren enorm bij het afwachten of ik al dan niet gediskwalificeerd was. Ik werd er echt ziek van, uiteindelijk mocht ik toch tweede run starten, met een ziek gevoel besloot ik alles rustig te doen, ik had 12 seconden. Ik ging terug vrij vlot naar beneden tot ik bij een recht traject kwam en daar dicht bij die palen wou skiën, mijn stabilo ging iets te ver en tikte tegen de paal. Ik had een kleine pirouette gemaakt en moest dan snel terug duwen voor de rest van de run. Ik won uiteindelijk toch nog wedstrijd met 18 seconden voorsprong.

1ste plaats op de slalom

We besloten deze prestatie de volgende dag opnieuw neer te zetten. Ik was toen al iets minder zenuwachtig, en vond gevoel dat ik moest genieten gingen we naar een zonnige piste, de eerste sinds het begin van de wedstrijden. Ik had een vrij vlotte run maar had het gevoel dat de Spaanse dame net iets sneller was, eenmaal beneden bleek ons gevoel niet waar te zijn, weer een eerste plaats nu slecht met enkele seconden voorsprong. We moesten dus knallen in de tweede run, dit heb ik letterlijk gedaan met enkele kleine fouten kwam ik in minder dan minuut over de eindstreep en werd weer eerste met 8 seconden voorsprong. De zaterdag vertrokken we dan maar naar Les Gets voor een vakantie met Anvasport.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more