De combinatie van een actieve hond en een rolstoel is niet altijd zo vanzelfsprekend. Hier probeer ik enkele tips te geven om jullie te laten zien, hoe ik Loki actief laat uitrazen.

Loki gaat om de twee weken spelen in de spelklasjes in Wachtebeke, daarnaast heeft hij enkele denkspelletjes en ga ik met hem fietsen

Sinds 2021 heeft Loki wat last van zijn heupen en gaan we met hem zwemmen in Doglover Kuurne

Dit is een van Loki’s eerste denkspelletjes, met wat oude stukken stof aan elkaar te naaien en er snoepjes in te verstoppen heeft hij enkele minuten zoekplezier.

Een leiband zoeken die goed is om naast de rolstoel te lopen zonder dat het risico bestaat dat hij in de wielen draait is ook geen makkelijke opdracht. Daarom ben ik even creatief geweest met naald en draad en heb een eigen leiband gemaakt, die aan een speciale vaste haak aan mijn rolwagen kan geklikt worden.

Op deze manier kan ik vlot duwen en kan Loki zonder te veel onverwachte bewegingen naast mijn stoel lopen.

Wij gaan ook regelmatig eens zwemmen in de zee, omdat het voor mij leuker is als ik Loki kan zien genieten van de zee, zijn we op zoek gegaan naar een plek waar ik zelf ook op het strand kan. Deze hebben we gevonden in Blankenberge, aan de haven. Zowel ’s winters als zomers kan ik daar loki uitlaten.

Ik kan met de wagen parkeren op de wenduinse steenweg. Langs de cafetaria kan ik op het strand via de golfbreker, aangezien deze tot op de verharde weg komt, moet ik dus niet door het zachte zand gaan ploeteren

Als laatste gaan Loki en Ik ook gaan treibballen, dit is een vorm van schapendrijven maar met grote ballen, die de hond in een doel moet gaan duwen.

Om te gaan fietsen heb ik mijn aankoppelfiets voorzien van een fietsstang type Walky dog. Loki draagt hierbij een harnasje en kan zo eens goed crossen naast mijn fiets

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more