Ik ben Elien Allaert en ik wil van kleinsaf de mensen bewijzen dat ik niet iemand ben met een beperking maar dat ik leef met een beperking.

Via deze pagina wil ik jullie enkele tips en trics meegeven, hoe ik in mijn omgeving bepaalde zaken doe om het mij iets makkelijker te maken.

Mijn leven

Mijn broer bij mijn geboorte

Ik ben Elien geboren in 1989. Geboren met de ziekte van Strümpell Lorrain. In de medische wereld beter bekend als hereditaire spastische paraparese. HSP is een erfelijke aandoening van het ruggenmerg. De ziekte veroorzaakt een langzaam toenemende stijfheid en spasticiteit in beide benen. HSP behoort tot een groep van zeldzame neurologische bewegingsstoornissen. Ik erfde de ziekte van mijn mama. Haar werd steeds verteld dat ze Cerebral Palsy had, beter gekend als hersenverlamming door zuurstoftekort bij de geboorte.

Mijn geboorte de start van mijn leven

Toen ik werd geboren leek er niets mis. De bevalling duurde wel erg lang (3 dagen), heeft mijn mama weeën. Het eerste jaar loopt alles goed maar dan wordt mama ongerust. Ik ben bijna 1,5 jaar als ik mijn eerste stapjes zet. Mijn mama krijgt te horen dat ik “toevallig” ook Cerebral Palsy heb, maar na hersenscans wordt dit uitgesloten.

mijn broer en ik

Mijn ouders gaan dus op zoek naar een mogelijke diagnose, maar blijven ook niet wachten. ze zochten verschillende therapieën. Eerst volgde ik Bobath therapie bij Mia Desmet in Marke. Daarna volgde ik therapie in Middelkerke en uiteindelijk zijn we naar Els Timmerman gegaan in Brugge die werkte volgens de werkwijze van Dr Hendrickx. Naast al die intensieve therapieën, volgde ik ook les in het regulier onderwijs. Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik leerde integreren in de maatschappij zoals ze is, om deze reden mij in regulier onderwijs te houden. Als 3de kind van 4 voelde ik een enorme drang om normaal te zijn. Mama leerde mij een leuze die ik na al die jaren nog steeds toepas, als iets moeilijk gaat druk ik mijzelf op het hart “ik kan en ik wil dit kunnen”.

De start van de ontdekking van een mooie sport.

De eerste ski-vakantie.

Als mijn broer met de familie gaat skiën is hij helemaal verkocht, hij wil heel graag dat wij dit als gezin kunnen gaan doen. Mijn ouders besluiten een privéleraar in te huren om met mij in de sneeuw te ‘spelen’. Het eerste jaar was echt ploeteren. Ik kon amper recht blijven, alleen als het vals plat was lukte het mij een beetje alleen.

Wordt vervolgt

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more